Koprovka z pečené cukety

Zaregistrovala jsem nářky co s cuketou :). Cuketa je obdivuhodná zelenina. Ochotně přijme v kuchyni jakoukoliv roli. Řadím ji hned za cibuli a brambory. Funguje taky jako extra zdravé zahušťovadlo. Nedávno jsem cuketu použila i do svíčkové pečeně. Dnes z ní byla koprovka.

Na pečínku s koprovou omáčkou z cukety potřebujeme:

velký pekáč s poklopem
vepřovou kotletu bez kosti cca 1 kg
jednu velkou cuketu
2x cibuli
2x stroužek česneku
1/4 celeru
bobkový list
sůl, pepř
třtinový cukr
lžička citronové šťávy
zakysanou smetanu
žloutek
1/4 z kostky másla
svazek čerstvého kopru

POSTUP

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.